‘Fair Play’ abans del partit de les seves vides

Eduard Batlles – Ona Codinenca

La tertúlia –o millor dit, la xerradeta– d’aquest dijous a Ona Codinenca entre els cinc candidats a l’alcaldia de Sant Feliu va ser l’escalfament per uns 15 dies que es preveuen frenètics. Va ser el partit de costellada, o, pels amants del motor, la Warm Up abans d’un Gran Premi. Somriures, bones paraules, i aquell punt de tensió com quan Barça i Madrid es juguin la Champions a Berlín. Els cinc alcaldables van jugar net: cap entrada per darrera ni cap agafada de la samarreta. Fair Play de rigor abans del xiulet inicial de la mitja nit.

Tot estava pensat per fer un bon programa a la Plaça, amb molta gent si hagués pogut ser, però l’internet va dir que ell tenia festa, que això de la política no anava amb ell. Aquesta negativa va fer canviar els plans, i Can Buixó va ser, finalment, l’estadi escollit tot i tenir menys aforament. Al punt horari de les 11 del vespre, només tres rivals començaven la tertúlia: Arnau Ramírez (PSC), Joan Fontserè (CiU) i Ernest Colom (ERC). Els tres, freds al principi, no van tenir cap problema per mullar-se –tot i que això de mullar-se no fa gaire de polític– i van contestar preguntes menys lligades de la política i més centrades en el partit i en la precampanya. “On us heu fet les fotografies dels cartells?”. “Com us sentireu el dia 25 de maig?”. Tot molt senzill, per anar fent boca. Pere Pladevall (JUNTS) després d’un casament nocturn i Jordi Arumí (SI) que encara esperava a la Plaça perquè no va ser avisat del canvi d’ubicació, van arribar un xic tard, uns minuts abans que comencés el punt important de la xerradeta: l’anàlisi semiòtica dels cartells.

Av8fozNrkY9hVkXR6UzLQC1ADrf8ZkVCBaxqLcS7M38pEl professor Esteve Miralles es va anar animant en les seves argumentacions. Va anar, claríssimament, de menys a més. Els colors, els eslògans o les fotografies van ser alguns dels punts en els que Miralles es va fixar, no sempre per al gust de tots. Va fer una associació d’idees entre un dels colors del cartell de Ramírez i Podem. També, fins i tot, va posar l’etiqueta de trapella a Ernest Colom que de seguida va demanar el seu número de telèfon per anar-hi a fer un cafè. Utilitzant les comparacions de Miralles, el Lluquet Colom, el dimoniet Ramírez i el Sant Josep Fontserè van riure de valent, això sí. Llàstima que l’amic Miralles no tingués a punt els cartells de JUNTS i SI, i més amb el passat teatral de Pladevall, ja que hagués pogut fer els pastorets sencers.

A les 12 en punt de la nit, els caps de llista i els companys de partit van anar ràpid a penjar cartells –sempre més ràpid del que els trauran el dia 25– i la festa va començar. Ara tindrem tempesta durant 15 dies per arribar al dia 25 amb ressaca de tot tipus i amb un vencedor.

Que comenci l’espectacle!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s