OPINIÓ – Des del carrer Vic

Josep Carbonell i Rodés – professor

IMG_1083La Gemma, exalumna destacada, després de veure alhora l’excel·lent victòria del Barça davant el Bayern d’en Guardiola, em proposa d’escriure sobre les eleccions.

No sóc ni he estat mai de cap partit polític. Però és inevitable conèixer, seguir i viure intensament la política catalana. I en els darrers sis anys, pel que ens hi va, encara amb més motius.

Em vaig formar al GEN. Sense aquells anys no seria el que sóc. Vaig tenir per mestres en Raimon Galí, Mn. Josep Maria Ballarín i Josep Espar i Ticó. Ara hi mantinc una amistat personal. En certa manera ens sentim continuadors del CC. Ells em van fer més catòlic, nacionalista català i humanista.

De les eleccions municipals d’aquest maig en tinc algunes per dir. Espero que la franquesa amb què escric  -tret característic antic dels santfeliuencs, segons Mn. Antoni Pladevall-  no m’allunyi d’alguns vilatans.

En tres ocasions he col·laborat, amb els amics Sílvia Franco i Josep Oller, en l’organització de les Jornades dels Nostres Científics, amb l’actual Ajuntament. Haig de dir que en Pere Pladevall sempre ens va facilitar i ajudar en tot el que convenia i es necessitava. Ha estat un bon alcalde, tot i que poca gent s’ho esperava. Va entrar a la política per la finestra petita i el dia que se’n vagi ho podrà fer per la porta gran.

Però crec que en una societat participativa, plural, moderna, oberta i democràtica, els mandats polítics s’han de limitar a dos. Per dues raons.

Primera, perquè en vuit anys ja s’ha pogut realitzar el que es pretenia i en aquest temps s’ha pogut deixar l’empremta de totes les gestions, actuacions i accions de govern. Desitjar continuar en el càrrec és voler romandre en el poder. És legal però no és ètic.

Segona, perquè qualsevol poder continuat -polític, econòmic, mediàtic, religiós- espatlla l’ànima i fa perdre la perspectiva. I aquesta veritat s’entén perquè forma part de la nostra condició humana.

Em diuen que en Pere, sent alcalde, s’ha tornat autòcrata. No ho sé. Tampoc sé ben bé què volen dir. Si ho ha estat, ara no li canviarem el tirat. En Pere és com és.

Crec que en Joan Fontserè serà un bon alcalde. És la persona que necessitem. Amb formació universitària, gestió empresarial internacional, alt càrrec de l’esport a Catalunya, amb visió per confiar, delegar i treballar en equip, gran coneixedor de la gent, dels barris, de l’entorn natural  i de la realitat de Sant Feliu, amb estrets vincles institucionals -Generalitat de Catalunya i Diputació de Barcelona- i, sobretot, amb un nou, detallat, seriós, estructurat  i engrescador projecte de govern al servei de tota la gent i del nostre municipi.

A més, Sant Feliu ha d’estar implicat d’una forma activa en la transició nacional que viu Catalunya. Si salvem les circumstàncies del nostre país també salvarem les nostres. En Fontserè és qui ens pot ajudar a fer-ho possible.

Sé que és un ideal, perquè la política de partits no ho permet. Tinc gent amiga, que val molt, espargits a totes les llistes. L’Ester, la Mercè, la Cristina, l’Ernest, en Jordi, l’Arnau. Hi sortiríem guanyant tots si, algun dia, s’aconseguís una llista consensuada i unitària.

Deixeu-me acabar amb una petició al nou alcalde. Que a partir d’ara la imatge oficial de Sant Feliu tingui com a fons natural la bella i mesurada muntanya de Solanes. Els pobles veïns no s’han queixat. Però Sant Sadurní és de Gallifa i els Cingles de Bertí de Bigues i Riells i Sant Quirze Safaja.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s