OPINIÓ – Un nou codinenc

Dani Fonoll – Ona Codinenca

Foto: Irene Casanovas

Des de fa dos anys i mig visc a Sant Feliu, i des de fa un any i mig sóc codinenc de ple dret. Vinc d’un poble de la costa, més gran que Sant Feliu de Codines, però que si t’ho mires fredament, les característiques són calcades a la majoria de pobles de la nostra geografia. No tinc “Can” aquí, però després d’aquest temps em sento com si en tingués.

Aquest dilluns comencen tots els programes especials a Ona Codinenca que comprenen debats sectorials i entrevistes als candidats. És més, el dijous coincideixen les dues cites, debat sobre infraestructures organitzat pel “Tal Com Raja” i entrevista al primer candidat a qui es farà aquesta entrevista personal. I en només dues hores tot!

Tot ha començat suau i distés. Recordo la presentació a Ona Codinenca on tot eren flors i violes… Però a poc a poc començaran a sortir les espases i els bastons. No sé que té el poder que tothom el vol i ningú el deixa. El passat programa de “A Cau d’Orella” vam parlar de RESPECTE. Aquests dies hauríem que tenir-lo de forma exagerada. Tots tenim dret a exposar el que volem transmetre als altres, però tots tenim el deure de respectar el que els altres proposen. Som els votants els que triarem si la proposta és o no és realista, tant sigui en la qüestió econòmica com en fer-ho factible. Els votants no som xais que anem darrera de la proposta que ens enlluerna… la triem si veiem la seva possibilitat de fer-la factible i que sigui la que ens interessa.

És quelcom molt difícil, ja que si a un municipi com el nostre hi ha 6.000 ànimes, hi ha també 6.000 opinions diferents. En una simple xerrada entre diversos amics a l’hora del vermut a qualsevol dels bars de San Feliu, pot acabar en discussió, perquè allà on un veu blanc, l’altre veu negre i la resta totes les matisacions de gris… I si ja hi posem color….. L’aparcament, la variant, les escoles, les associacions, els esports, les festes… Tot sempre estarà “molt bé”, “bé”, “ni fu ni fa”, “malament” o “molt malament” depenent de a qui ho preguntis… i serà exactament el mateix fet.

Per això, i en aquests dies que vénen, hem d’aprendre a escoltar, a treure el gra de la palla, a no fer volar coloms, a decidir el que ens agrada i el què no… D’aquí 13 dies haurem de decidir qui volem que ens mani els propers anys. No és per donar-vos uns mals dies… Però penseu en la responsabilitat que tenim.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s