OPINIÓ – Valoració del PSC de les primeres setmanes després d’eleccions

Laia Jordana Luna – PSC Sant Feliu de Codines

Des de la constitució del nou govern, el 17 de juny d’aquest any, és costum donar cent dies de gràcia per la presa de contacte amb l’ajuntament. És per això que el nostre grup no ha fet manifestacions al respecte de la seva manera de plantejar el mandat. Tot i així, des d’Ona Codinenca ens demanen fer una valoració i, per tant, fem aquest escrit per la seva publicació al bloc de la ràdio.
Volem destacar, en primer lloc, que el grup de Primàries Codines ha parlat tota la seva campanya de transversalitat i diàleg. No han actuat, però, d’acord amb aquest codi ètic, sinó que han vetat d’entrada les possibilitats de que el nostre grup participés de cap manera en el seu projecte. La raó ha estat per ideologia política; la postura del nostre grup davant l’independentisme és diferent a la seva, cosa que no hauria d’afectar en política municipal. Ens sobta que mai s’hagin anteposat banderes als interessos del nostre poble i aquesta hagi estat
la primera i única vegada.
Després de gairebé dos mesos al capdavant de l’ajuntament sorprèn que la principal iniciativa del govern ha estat augmentar un 90% els sous dels càrrecs electes. L’any vinent els sous dels regidors suposaran més de 100.000€ per les arques municipals, que ja no podran ser amagats en modificacions d’altres partides, sinó que hauran de sortir de la butxaca dels codinencs.
Aquest any, com que no hi havia diners per pagar aquest sous, el poble ha hagut de sacrificar diners destinats a necessitats que nosaltres considerem prioritàries.
El que els codinencs veuen a dia d’avui, i ens han traslladat al carrer, és un poble més brut i mal gestionat. Sant Feliu necessita ampliar urgentment la brigada de manteniment i el cos de policia, això és evident.
Per gestionar les regidories de serveis municipals, als governs anteriors no es cobraven 2.000€ al mes. L’actual regidora de serveis municipals Maria Tur, els cobra, i no sembla motivar-la gaire, perquè fins ara el que hem vist és carrers més bruts que fa uns mesos i al respecte hem sentit excuses variades sobre màquines avariades, sobre baixes laborals i sobre vacances.

Per la nostra banda, Laia Jordana ha format un equip de 7 persones que faran seguiment de cadascú dels 7 regidors de govern a la seva tasca els propers 4 anys per tal que s’acompleixin tots els objectius marcats al programa.
La nostra valoració del que han fet durant aquestes setmanes s’acaba aquí perquè de moment, de la resta de decisions que havien de prendre des del primer dia encara no hem vist els resultats. Com hem anunciat prèviament, des del PSC Codines ens comprometem a treballar no només amb la nostra regidora sinó amb l’equip al complert durant els pròxims 4 anys per tal que la feina de govern doni el màxim resultat per aquells qui, a la fi, ens han donat la seva confiança, el veïns i veïnes de Sant Feliu. Sant Feliu som tots i totes!

Deixa un comentari