OPINIÓ – Codinencs i codinenques, benvinguts al canvi!

Pol Cabutí i Borrell, alcalde de Sant Feliu de Codines per Primàries Codines

El 17 de juny vaig ser investit alcalde de Sant Feliu de Codines amb el suport dels regidors i regidores de Primàries Codines i la regidora de Junts per Catalunya, amb qui vam arribar a un acord per governar conjuntament al municipi durant els propers quatre anys.

Al discurs d’investidura vaig voler posar molt èmfasi en el canvi d’etapa que això significava pel nostre poble, que volíem que aquest canvi representés una nova manera de fer política, amb visió municipal i de país. En clau de país, som un govern nítidament independentista al servei dels Països Catalans. En clau municipal, treballem perquè sigui un canvi a molts nivells: més participació i transparència de la ciutadania, més autoestima i identitat de poble a través de la cultura, el patrimoni i la història i més projectes sobre la taula per aconseguir els recursos que els han de fer possible

Aquests objectius només els aconseguirem si es converteix en un treball en equip: veïns, veïnes, entitats, clubs, comerços, empreses, institucions, treballadors i treballadores, regidors i regidores, govern i oposició. Hem de ser un equip i contribuir, cadascú des del seu àmbit, en fer pujar Sant Feliu de Codines de categoria.

L’entrada del nou govern a l’Ajuntament ha estat emocionant, intensa i també una mica accidentada. Només arribar, vam decidir quatre línies de treball immediates: 

1. ORGANITZACIÓ. Amb l’aprovació del cartipàs, vam organitzar el govern i les regidories, en 5 grans àrees: institucional, entorn, persones, dinamització econòmica i recursos. El següent pas és proposar un organigrama tècnic, després de conèixer i impregnar-nos de les funcions, tasques i potencial de tot l’equip de treballadors i treballadores.

2. ACCIÓ. No volíem que els primers mesos de govern fossin només paraules i declaracions d’intencions i és per això que vam presentar el Pla d’accions dels 100 primers dies. Ens hem posat deures i els hem explicat perquè la ciutadania i l’oposició pugui fer-ne un seguiment, amb la voluntat d’avaluar el seu compliment, garantir la transparència i la participació activa.

3. PROJECTES. La tercera línia de treball és el seguiment i execució dels projectes en curs i urgents. Hem executat d’urgència obres a l’accés de la Zona Esportiva de Solanes per adequar-la als usos de l’estiu. També hem apretat al màxim els terminis administratius per adjudicar les obres de renovació de la gespa del Camp Municipal d’Esports i la coberta del pavelló. Ja estan adjudicades les dues, per fi. Hem treballat intensament en fer el manteniment dels centres educatius per l’inici de curs, sobretot a l’Escola Bressol que calia reparar el porxo. I també estem calendaritzant projectes encallats com el de l’Antiga Farmàcia i els carregadors de vehicles elèctrics de l’aparcament, que esperem poder explicar en els propers dies. Els projectes els volem planificar i prioritzar i és per això que abans que acabin els 100 primers dies, volem explicar el Pla de Govern 2023-2027 i que participeu en decidir què, com i quan.

4. DIA A DIA. A tot això, també ens hem trobat immersos en la gestió diària d’activitats, serveis, incidències i imprevistos. Gràcies a la feina del personal hem pogut anar donant resposta. Tenim un repte: fer més àgils i fàcils els processos interns perquè aquestes gestions no saturin els recursos de l’Ajuntament. 

I entre aquestes línies de treball, ens ha travessat una situació crítica pel que fa a l’abastament d’aigua potable. Com que la nostra xarxa està aïllada, l’estat de les captacions pròpies i l’augment habitual de consum durant els mesos d’estiu, ens va obligar a abastir-nos amb cisternes d’aigua. Si aconseguim que el consum no superi la capacitat de captació, podrem prescindir-ne, però per això cal que ens posem aquest objectiu col·lectiu de reduir-lo: no omplir piscines, no regar la gespa i tancar l’aixeta sempre que puguem. En paral·lel, el des del govern ja estem treballant en millores a curt termini per estabilitzar la situació i solucions a mig termini, com la perforació d’un nou Pou al Flaquer, tal i com conclou l’estudi hidrològic encarregat pel consistori. En un futur i amb la perspectiva de períodes de sequera prolongada i d’emergència climàtica, tenim el repte de connectar la xarxa d’aigua per garantir el subministrament. N’haurem de parlar.

I acabo de la mateixa manera que el dia de la investidura: Agraït i honorat per la vostra confiança i per l’oportunitat de fer-vos d’alcalde i fer-ho acompanyat dels millors, que sou vosaltres. Visca Sant Feliu de Codines i visca Catalunya Lliure!

Deixa un comentari