OPINIÓ – Nous temps?

Grup municipal de Junts per Sant Feliu de Codines

Les passades eleccions municipals del 28 de maig varen deixar un escenari obert  a Sant Feliu de Codines, on un grup va obtenir la majoria de vots relatius i sis regidors i regidores, la majoria està en set. 

Nosaltres vàrem obtenir una molt digna representació de cinc regidors i regidores. Dels altres tres partits que es varen presentar cap va passar de 200  vots i sols dos varen obtenir un regidor cadascun d’ells. 

Així doncs, era obligat iniciar converses entre tots els partits a fi de trobar una majoria de set regidors que assegurés un govern estable. Primàries Codines i  JuntsxCat van arribar a un acord de govern que ja sumava set regidors i  regidores i aquesta suma ja els assegura poder aprovar totes les seves  iniciatives. 

Pensem que és una majoria de govern escassa, però és la que entre ells i elles  han volgut; i per tant els hi desitgem molts encerts i molta sort. 

Nosaltres, però, romandrem atents a l’oposició, vetllant pel bé del poble des de la nostra òptica política; amb el benentès que som el grup més nombrós després del qui ostentarà l’alcaldia i el nostre compromís amb el nostre electorat i amb tot el poble segueix sent tan fort com sempre, sinó més. 

El dimecres 5 de juliol de 2023 es va celebrar el primer Ple de la legislatura. És el Ple Extraordinari en el qual es fixen les compensacions econòmiques als regidors i regidores, tant del govern com de l’oposició, es decideixen els sous, si  és el cas que n’hi ha, i es constitueixen els grups polítics municipals així com les  subvencions que aquests rebran. 

També es decideix qui representarà l’ajuntament en els diversos consorcis i  patronats en els quals el consistori intervé, la freqüència i horari dels plens, que per conciliar la seva vida laboral, seran cada quart dimecres de mes, menys l’agost, a les 6 de la tarda; impedint a la majoria de persones que a aquella hora encara treballen, poder assistir als plens a escoltar i al final, si volen, parlar o preguntar. 

La majoria de govern també va decidir que a partir d’ara l’alcalde cobrarà 32.660 € anuals (2.721€ al mes), més el cost empresarial de la Seguretat Social. La regidora d’Ensenyament i Logística, 27.216 € anuals (2.268 € al mes, més el cost  empresarial de la Seguretat Social). La regidora de Cultura i Gent Gran, per mitja  jornada, 13.608 € anuals (1.134 € al mes), més el cost empresarial de la  Seguretat Social. 

Això representa 73.476 € a l’any, que afegint-hi el cost empresarial de la  Seguretat Social pujarà uns 110.000 € anuals a la Hisenda Municipal, entre tots nosaltres mantinguda; a part de les habituals compensacions als tinents d’alcalde, que és de 600€ al mes, com en els darrers anys, i que cobraran el  regidor d’Esports, el regidor d’Urbanisme i la regidora de Comerç i Protocol. El regidor de Serveis Socials, com que no és tinent d’alcalde, ho ha de cobrar com  a 25% del sou (se suposa que prenent com a referència el de la regidora de Cultura ), amb el corresponent cost empresarial de la Seguretat Social. 

En definitiva, nosaltres vàrem plantejar que a la política local si arriba per vocació  de servei i si el govern municipal creu que falten treballadors o tècnics en  diferents àmbits, els ha de buscar. Una altra cosa seria el sou de l’alcalde, responsable últim del govern municipal i amb dedicació exclusiva, malgrat que també pensem que té un sou massa elevat per la inexperiència que té, que cal  rodar-se i després anar pujant en consonància amb l’expertesa. Al Ple se’ns va  contestar que ells ja sabien el que cal fer i que, aquests són els sous… i, per tant, sota aquestes paraules és com nosaltres pensem que toca jutjar ja d’entrada aquest govern municipal, i no sota el pes benvolent de la inexperiència i l’obligat rodatge a què tota nova organització està sotmesa sempre al principi.  

Nosaltres veiem que falta molt, que els carrers segueixen igual de bruts que en els darrers anys, si no pitjor, fins al punt de ser un problema de sanitat pública en alguns llocs. La brossa continua com sempre en els darrers anys o pitjor… I  això que els que ens governen ara ens havien d’educar a tots i totes i portar-nos  pel camí de la veritat absoluta. La humilitat que tot govern ha de tenir, sobretot  quan comença, brilla per la seva absència, i aquest judici es basa precisament  en la realitat d’alguns que es pensen que en sap molt de tot i a l’hora de la veritat, paraules, paraules i més paraules. 

Junts per Sant Feliu de Codines aquí estem, per ajudar si cal, però d’ençà de les eleccions, no se’ns ha trucat ni se’ns ha demanat cap mena de col·laboració… I allà on no et volen, perquè “poden”, es evident que no cal anar-hi, oi? 

En fi, tant de bo es vagin posant a to, i amb la realitat trucant a la porta vagin almenys desencallant el dia a dia, que és el mínim del mínim que a un govern,  sigui el que sigui, cal exigir-li. 

Mentrestant, la variant segueix dormint, l’atenció primària sanitària escapçada i el canvi de paradigma climàtic fent de les seves. La majoria no son temes de competència municipal, però sí de la nostra incumbència. 

Deixa un comentari